Preot paroh Florin-Constantin Georgescu

Preoți slujitori Decembrie 9, 2014

Preotul Florin Constantin Georgescu s-a născut în Botoşani, la 16 martie 1980, fiind al doilea din cei doi copii ai familiei.
A urmat studiile liceale la Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoşani, sub îndrumarea unor teologi şi profesori de renume.
A absolvit cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, secţia Pastorală, din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, apoi a finalizat studiile de master din cadrul aceleeaşi facultăţi, secţia Familia Creștină Contemporană.
Lucrarea de licenţă, Suferința și încercările, căi spre desăvârșire , sub îndrumarea Prof. Dr. Pr. Ioan C. Teșu, iar mai apoi lucrarea de disertaţie, Atitudinea față de sexualitate a marilor religiei necreștine,  sub îndrumarea Conf. Dr. Pr. Constantin Iulian Damian.
Părintele Florin Georgescu este căsătorit din anul 2003 cu doamna Cătălina Georgescu, având împreună doi copii.
Hirotonia în treapta de diacon a primit-o la 21 martie 2004, iar ca preot pe seama parohiei Vladomira, a fost hirotonit la 4 aprilie 2004, în Catedrala Mitropolitană din Iaşi. După un stagiu de practică efectuat în Iaşi, la Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, Pr. Florin Georgescu primeşte numirea în funcţia de preot paroh la parohia Vladomira, com. Trifești, jud. Iaşi în ziua de 1 iunie 2004. Devine astfel primul paroh din istoria de aproape un secol a comunităţii din Vladomira.
La data de 1 octombrie 2012, preotul Florin Constantin Georgescu este numit în funcţia de preot paroh la parohia „Sfântul Ilie” din satul Slobozia Ciurea, ca urmare a rezultatului obţinut la concursul pentru ocuparea unor posturi de preot organizat de Centrul Eparhial Iaşi.

Data hirotoniei: 4 aprilie 2004